x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cadavrele mai multor israelieni luaţi ostatici, recuperate de forţele israeliene

Cadavrele mai multor israelieni luaţi ostatici, recuperate de forţele israeliene

de Redacția Jurnalul    |    14 Oct 2023   •   09:20
Cadavrele mai multor israelieni luaţi ostatici, recuperate de forţele israeliene
Sursa foto: Hepta

Cadavrele mai multor israelieni au fost recuperate de armata israeliană după ce forţele sale au intrat în Fâşia Gaza, potrivit unui raport al Haaretz. Familiile acestor persoane, care erau date dispărute de la atacurile Hamas de sâmbăta trecută, au fost anunţate, se arată în comunicat.

Raportul îl citează pe purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene, Daniel Hagari, care a declarat că trupele au găsit, de asemenea, obiecte care ar putea duce la mai mulţi israelieni dispăruţi. În timpul raidurilor, armata israeliană a "distrus, de asemenea, infrastructura şi escadroanele teroriste, inclusiv o unitate Hamas care a tras rachete antitanc spre Israel".

Armata israeliană transmite sămbătă dimineaţă că peste 120 de civili sunt ţinuţi ostatici în Gaza de către Hamas.

Liderul Hamas care orchestra raidurile aeriene a fost ucis de israelieni.

Acesta era considerat coordonatorul atacului de sâmbătă împotriva Israelului.

Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene, Jonathan Conricus, spune că situaţia de la frontiera de nord este "foarte tensionată".

Luptătorii Hezbollah au tras o rachetă antitanc spre trupele israeliene, spune Jonathan Conricus.

„A avut loc o scurtă luptă şi situaţia s-a calmat în cele din urmă. Ulterior, Hezbollah a trimis drone în Israel şi, de asemenea, a tras rachete sol-aer împotriva avioanelor israeliene”, spune el.

„Toate aceste două încercări au fost interceptate cu succes de către armata israeliană, dar situaţia de la graniţa de nord rămâne foarte tensionată şi monitorizăm foarte atent activităţile Hezbollah, cu capacităţi suplimentare sporite în nord”, a adăugat el.

Toate acestea au loc în contextul în care Israelul pregăteşte în sud o acţiune militară împotriva grupării teroriste Hamas, grupare ce a lansat în urmă cu o săptămâna cel mai sângeros atac terorist din istoria recentă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ostatici fasia gaza