x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cadavrul principalului opozant rus al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, păzit la morgă de poliţişti. Nu a fost efectuată nicio autopsie

Cadavrul principalului opozant rus al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, păzit la morgă de poliţişti. Nu a fost efectuată nicio autopsie

de Redacția Jurnalul    |    18 Feb 2024   •   15:25
Cadavrul principalului opozant rus al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, păzit la morgă de poliţişti. Nu a fost efectuată nicio autopsie

Jurnaliştii de la Novaya Gazeta Europe au aflat, după 48 de ore de la anunţul morţii lui Aleksei Navalnîi, locul în care a fost dus trupul neînsufleţit al rivalului lui Vladimir Putin.

Asftfel, corpul lui Navalnîi a fost dus la o morgă, acolo unde este păzit de poliţişti, în timp ce medicii au primit interzis să efectueze autopsia pentru a afla cauza exactă a morţii, scrie Antena3CNN.

Cadavrul lui Navalnîi a fost transportat inițial în orașul Labytnangi din regiunea autonomă Yamalo-Nenets, după de Navalnîi a murit vineri dimineaţă la colonia penitenciară nr. 3 din districtul arctic Yamal-Nenets, iar ulterior, vineri seara, trupul a fost transferat la Spitalul Clinic Districtual Salekhard.

"De obicei, cadavrele persoanelor care au murit în închisoare sunt duse direct la Biroul de Medicină Legală de pe strada Glazkova, dar în acest caz a fost dus la spitalul clinic din anumite motive", a declarat un paramedic din cadrul serviciului de ambulanță din Salekhard, un oraş aflat în apropiere de colonia penitenciară.

Alte surse din cadrul spitalului au delcarat că medicii au primit interzis să se apropie de morgă şi să efectueze autopsia în cazul lui Navalnîi.

Disidentul rus a murit în închisoare, a anunțat vineri Serviciul Federal de Penitenciare din Rusia. Navalnîi a fost arestat în 2021. El ispășea o pedeapsă cumulată de peste 30 de ani pentru diferite infracțiuni despre care el a susținut că sunt înscenate cu scop politic.

 

×