x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Câinele soților Biden nu mai stă la Casa Albă, după ce a mușcat mai multă lume 

Câinele soților Biden nu mai stă la Casa Albă, după ce a mușcat mai multă lume 

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   10:00
Câinele soților Biden nu mai stă la Casa Albă, după ce a mușcat mai multă lume 

Commander, ciobănescul german al soților Biden, care are o tendință iritantă de a mușca, "nu mai este la Casa Albă", a declarat o purtătoare de cuvânt a cuplului prezidențial american, care a fost deja nevoit să se despartă de un câine din motive similare.

"Commander nu se află în prezent la Casa Albe, în timp ce sunt evaluate deciziile care trebuie luate", a spus ea într-o scurtă declarație, potrivit AFP.

Președintele SUA, Joe Biden, și soția sa, Jill Biden, "sunt foarte angajați în ceea ce privește siguranța întregului personal al Casei Albe și a celor care îi protejează în fiecare zi", a adăugat purtătoarea de cuvânt Elizabeth Alexander.

Commander, care tocmai se întorsese de la o sesiune de dresaj, a fost în atenția presei miercuri, când Secret Service, serviciul de protecție a VIP-urilor din cadrul guvernului american, a anunțat că unul dintre agenții săi a fost mușcat luni seara. Joi, presa americană a relatat că ciobănescul german, care a sosit ca și cățeluș cu familia Biden în 2021, a fost implicat în mai multe incidente decât s-a dezvăluit anterior. CNN și Axios relatează că, pe lângă cele 11 incidente înregistrate până acum împotriva agenților Secret Service, câinele a atacat și alți membri ai personalului Casei Albe.

Cuplul Biden anunțase deja în vară că își trimite câinele la un curs de dresaj, după ce presa a dezvăluit mai multe incidente în care câinele ar fi mușcat, inclusiv un caz în care victima a fost trimisă la spital.

Major, celălalt câine al soților Biden, a fost de asemenea trimis pentru scurt timp în 2021 în Delaware, fieful familiei președintelui, pentru un curs de dresaj, după ce a mușcat cel puțin un angajat al Casei Albe. La recomandarea specialiștilor, familia Biden a fost nevoită în cele din urmă să se despartă de el și să-l încredințeze unor prieteni care trăiesc "într-un mediu mai calm".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: câine ciobănesc casa alba Joe Biden