x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe California: Focul scoate patru mii de oameni din case

California: Focul scoate patru mii de oameni din case

30 Aug 2009   •   00:00
California: Focul scoate patru mii de oameni din case

Incendiul care a făcut ravagii începând de miercuri pe mai mulţi kilometri în nordul oraşului Los Angeles (California) nu arăta sâmbătă niciun semn de slăbire. Până în prezent a cauzat rănirea a trei persoane şi a determinat evacuarea a 4.000 de case, au anunţat autorităţile.



Incendiul, considerat "scăpat de sub control", a avansat rapid sâmbătă, cauzând rănirea a trei civili, potrivit unui reprezentat al serviciului naţional al pădurilor, Mike Dietrich. Până la mijlocul zilei de sâmbătă, flăcările distruseseră deja peste 8.000 de hectare de vegetaţie din pădurea naţională Angeles, în sudul căreia se află o zonă dens populată, la 30 de kilometri nord de Los Angeles. Incediul a pus în pericol cel puţin 10.000 de gospodării şi alte 2.500 de edificii, dintre care 500 de clădiri comerciale, şi a distrus cel puţin trei case în Tujunga Canyon, în Pădurea Angeles. În total au fost evacuate 4.000 de case şi alte câteva sute au rămas fără curent electric începând de sâmbătă seara.

Serviciul pădurilor a calificat drept "extrem" potenţialul de propagare a incendiului, alimentat de temperaturile ridicate din ultimele zile care urmează să se menţină şi duminică. Peste 1.800 de pompieri se luptă cu flăcările, în timp ce elicopterele care transportau apă s-au întors la sol, iar un nor puternic de fum, vizibil de la kilometri distanţă, s-a ridicat deasupra Los Angeles-ului şi a văii San Fernando, din nordul oraşului.

Incediul ameninţă în acelaşi timp şi muntele Wilson, unde se află unul dintre cele mai importante centre de telecomunicaţii din oraş. Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, urma să ajungă duminică la locul incendiului, după ce vineri a decretat stare de urgenţă în districtele Los Angeles şi Monterey.

×
Subiecte în articol: externe