x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe California - Miliardarii sinistraţi

California - Miliardarii sinistraţi

de George Daniel Ripa    |    24 Oct 2007   •   00:00
California - Miliardarii sinistraţi
Sursa foto: -/

Peste un sfert de milion de cetăţeni au fost evacuaţi din anumite zone ale statului american California, din cauza incendiilor care devastează intreaga zonă.

In ciuda intervenţiei atăt a autorităţilor statale, căt şi a celor federale, aproape 700 de case au fost arse complet şi aproximativ 6.000 de hectare au fost devastate.


Peste 2.000 de pompieri şi 13 aparate de zbor s-au luptat a treia zi consecutiv, in condiţii infernale, cu două incendii puternice care devastează statul California. Primul a izbucnit in estul oraşului San Diego, iar al doilea in comitatul Orange, in nordul statului. Pe lăngă aceste două incendii de proporţii impresionante, autorităţile se luptă şi cu alte focare mai mici, cum ar fi cel din zona Munţilor San Bernardino, la 200 km est de Los Angeles. Cel puţin o persoană a decedat, alte căteva sute fiind rănite.


ARMAGHEDON. "Arată de parcă a venit sfărşitul lumii", a declarat un pompier citat de BBC. "Din nefericire, condiţiile meteo, cu vănt şi aer uscat, sunt propice intinderii focului", a declarat guvernatorul statului California, Arnold Schwarzenegger. In Malibu, oraşul preferat al vedetelor de cinema şi al miliardarilor de pe coasta Pacificului, un alt incendiu a ameninţat circa 400 de reşedinţe de lux. In această regiune de coastă işi au reşedinţa oficială vedete ca Mel Gibson, Sting, Barbra Streissand, Richard Gere, Pierce Brosnan, Dick Van Dyke, Ted Danson, Olivia Newton-John, James Cameron sau David Geffen.

×
Subiecte în articol: externe