x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cameraman american, infectat cu Ebola. Bărbatul de 33 de ani lucra pentru canalul de televiziune NBC News

Cameraman american, infectat cu Ebola. Bărbatul de 33 de ani lucra pentru canalul de televiziune NBC News

03 Oct 2014   •   08:20
Cameraman american, infectat cu Ebola. Bărbatul de 33 de ani lucra pentru canalul de televiziune NBC News

Un american în vârstă de 33 de ani, care lucra în Liberia pentru canalul de televiziune NBC News, a fost infectat cu virusul Ebola şi va fi repatriat în curând, potrivit site-ului canalului.

Ashoka Mukpo a fost recrutat marţi pentru a fi cel de-al doilea cameraman al corespondentului medical al NBC News, doctoriţa Nancy Snyderman, care a fost detaşată la Monrovia, în Liberia, cu alţi trei angajaţi ai NBC.

Cameramanul a început miercuri să prezinte simptome, resimţind oboseală şi dureri. În urma unei testări de rutină s-a constatat că avea uşoară stare febrilă. Bărbatul s-a dus într-un centru de îngrijiri al organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF) unde a fost supus joi unui test, al cărui rezultat a fost pozitiv.

"Vestea bună este că tânărul, colegul nostru, a fost diagnosticat din timp", a declarat Snyderman, care a ținut să precizeze că atât ea, cât și ceilalți membri ai echipei, sunt sănătoși.

Mukpo este cel de-al cincilea american infectat cu Ebola și evacuat din vestul Africii.


×