x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camerunul şi-a închis graniţa cu Nigeria pentru a preveni răspândirea febrei Ebola

Camerunul şi-a închis graniţa cu Nigeria pentru a preveni răspândirea febrei Ebola

19 Aug 2014   •   08:47
Camerunul şi-a închis graniţa cu Nigeria pentru a preveni răspândirea febrei Ebola
Sursa foto: DANIEL IRUNGU/EPA

Camerunul şi-a închis graniţa cu Nigeria pentru a preveni răspândirea febrei Ebola, a anunţat, luni seara, o sursă oficială.

"Toate punctele de frontieră (aeriene, maritime, terestre) dintre Camerun şi Nigeria sunt închise. Logica noastră este că cel mai e să previi decât să lupţi. Guvernul a luat această decizie în deplină cunoştinţă de cauză pentru a-şi proteja populaţia de riscul contaminării. Dacă nu se va mai înregistra vreun caz în Nigeria, vom redeschide graniţa. De asemenea, Guvernul a decis să restrângă circulaţia cu celelalte ţări afectate", a anunţat, pentru AFP, ministrul camerunez al Comunicaţiilor şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Issa Tchiroma Bakary.

Niciun caz de Ebola nu a fost înregistrat până în prezent în Camerun, care are cu Nigeria aproape 2.000 de kilometri de frontieră. Virusul Ebola a provocat moartea a patru persoane în Nigeria, potrivit autorităţilor acestei ţări.

OMS recomandă ţărilor afectate de Ebola să verifice toate persoanele care pleacă în străinătate
    
Autorităţile din ţările afectate de Ebola ar trebui să verifice persoanele care pleacă în străinătate pe aeroporturile internaţionale, în porturile maritime şi la cele mai importante puncte de trecere a frontierei şi să oprească orice persoană care prezintă semne de îmbolnăvire cu Ebola, a declarat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Reuters.

Într-un comunicat, OMS a reiterat faptul că riscul de infectare cu Ebola la bordul unui avion este redus şi a subliniat că nu este nevoie de alte restricţii de călătorie sau comerciale.

'Ţările afectate sunt rugate să verifice la plecare toate persoanele pe aeroporturile internaţionale, în porturile maritime şi punctele importante de trecere a frontierei pentru afecţiuni febrile asemănătoare unei posibile infectării cu virusul Ebola. Persoanelor cu o boală asemănătoare Ebola nu ar trebui să li se permită să călătorească, cu excepţia cazului în care deplasarea reprezintă o evacuare medicală', a afirmat OMS.

În decurs de cinci luni, epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia acestei febre hemoragice extrem de contagioase în 1976, s-a soldat cu 1.145 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS): 413 în Liberia, 380 în Guineea, 348 în Sierra Leone şi patru în Nigeria.

×