x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Distrugerea camerelor de supraveghere este un nou fel de "reality-show" care ia amploare în Germania

Distrugerea camerelor de supraveghere este un nou fel de "reality-show" care ia amploare în Germania

19 Feb 2013   •   13:57
Distrugerea camerelor de supraveghere este un nou fel de "reality-show" care ia amploare în Germania

"Camover" este o mişcare în plină extindere, chiar dacă acest "joc" nu este recompensat cu premii.

Ca să poţi participa la acest joc trebuie să îţi formezi o echipa căreia să îi dai un nume din care nu trebuie să lipsească cuvântul "brigadă".

Acţiunea trebuie înregistrată şi postată online după care ia puncte pentru numărul de camere distruse dar şi pentru creativitatea în execuţia distrugerilor.

Jucătorii ştiu foarte bine care le este scopul. "Cu toate că noi îl numim joc de fapt este vorba de un lucru serios şi anume să distrugem cât mai multe camere de supraveghere din oraşele noastre" a declarat creatorul "Camover" cotidianului The Guardian.

Competiţia se va încheia pe 19 februarie când începe Congresul Poliţiilor Europene care va avea loc la Berlin.

Cum spuneam şi mai sus, nu există un premiu pentru învingător cu excepţia faptului că va sta în linia întâi în timpul protestelor care vor avea loc înaintea începerii congresului.

Toţi jucătorii sunt anonimi şi de cele mai multe ori îmbrăcaţi în negru iar feţele le sunt acoperite. Se mişcă rapid şi dispar in câteva secunde. Poliţia, până acum, a fost incapabilă să prindă pe vreunul dintre atacatori.

"Nu este un grup organizat care produce aceste infracţiuni. Sunt doar câţiva oameni care aparţin stângii politice. Au denumit aceste acte de vandalism competiţie pentru a atrage cât mai mulţi oameni să se implice în acţiunea de distrugere a camerelor de supraveghere" a declarat Stefan Redlich, reprezentant al poliţiei berlineze, pentru RT.

Mesajul "Camover" a rezonat nu numai în societatea germană dar şi în alte ţări europene. Numărul camerelor de supraveghere este în continuă creştere iar în special tinerii consideră că acest lucru este o ameninţare pentru propria libertate. Cea mai supravegheată ţară din Europa este Marea Britanie, un exemplu pe care nu toată lumea în Germania vrea să îl urmeze.


Camover

×