x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Campanie electorală în SUA. Trump acuză Germania și China că îi doresc eșecul în alegeri

Campanie electorală în SUA. Trump acuză Germania și China că îi doresc eșecul în alegeri

01 Noi 2020   •   21:00
Campanie electorală în SUA. Trump acuză Germania și China că îi doresc eșecul în alegeri

Președintele american Donald Trump, aflat în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, a acuzat Germania și China că îi doresc eșecul în alegeri.

"China vrea să scape de mine. Iranul vrea să scape de mine. Germania vrea să scape de mine", a spus Trump, în timpul unui miting electoral din orăşelul Reading, statul Pennsylvania.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că vrea reconfigurarea relaţiei cu Statele Unite după scrutinul din 3 noiembrie, indiverent cine va câștiga alegerile.

SUA are dispute cu Germania deoarece aceasta din urmă nu este de acord să-și majoreze contribuția la NATO, motiv pentru care Trump a decis reducerea efectivelor militare de pe teritoriul țării. Administrația Trump are dispute comerciale și cu UE pe tema taxelor. 

Între China și SUA există o rivalitate privind supremația economică mondială, însă problemele comerciale și militare dintre cele două state s-au acutizat în pandemie.

Trump a decis retragerea SUA din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi acuză Teheranul de susţinerea terorismului şi activităţi atomice militare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sua donald trump germania China