x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada a ascultat înregistrările privind asasinarea jurnalistului Khashoggi

Canada a ascultat înregistrările privind asasinarea jurnalistului Khashoggi

12 Noi 2018   •   15:30
Canada a ascultat înregistrările privind asasinarea jurnalistului Khashoggi

Ofiţeri ai serviciilor de informaţii canadiene au ascultat înregistrările turce în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, a declarat luni premierul canadian Justin Trudeau, adăugând că discută cu aliaţii ce măsuri urmează să fie luate, relatează Reuters. 

Khashoggi, colaborator al cotidianului The Washington Post şi un critic la adresa prinţului moştenitor saudit, Mohammed ben Salman, a fost ucis pe 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru documente necesare pentru a se căsători cu logodnica sa din Turcia. Corpul lui nu a fost încă găsit. După ce a negat mai multe săptămâni, Arabia Saudită a recunoscut în cele din urmă că Jamal Khashoggi a fost ucis în consulat. 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă într-o conferinţă de presă televizată că există înregistrări audio privind uciderea jurnalistului saudit şi că Ankara a transmis aceste înregistrări şi altor guverne, inclusiv celor de la Riad, Washington, Londra, Berlin şi Paris. 

Întrebat în timpul unei vizite la Paris dacă serviciile de informaţii canadiene au auzit înregistrările turce, Trudeau a spus că da, însă a adăugat că el nu le-a auzit personal. 

'Agenţiile de informaţii canadiene au colaborat foarte strâns pe această temă cu serviciile turce, iar Canada a fost informată cu privire la informaţiile deţinute de Turcia', a declarat Trudeau în cadrul unei conferinţe de presă. 

El a adăugat că el a vorbit cu Erdogan despre această problemă la sfârşitul săptămânii trecute la Paris. 

Întrebat dacă înregistrările ar putea schimba relaţia dintre Ottawa şi Riad şi ar putea avea consecinţe, Trudeau a declarat că va continua să vorbească cu aliaţii în legătură cu această anchetă şi despre măsurile care trebuie luate în legătură cu cei aflaţi în spatele crimei. 

'Suntem în discuţii cu aliaţii noştri cu privire la următorii paşi în ceea ce priveşte Arabia Saudită', a mai spus Trudeau.

AGERPRES

×