x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada impune o autorizaţie electronică de călătorie pentru toţi călătorii din statele scutite de viză

Canada impune o autorizaţie electronică de călătorie pentru toţi călătorii din statele scutite de viză

20 Sep 2016   •   20:40
Canada impune o autorizaţie electronică de călătorie pentru toţi călătorii din statele scutite de viză
Sursa foto: wikipedia.org
Toţi cetăţenii din statele scutite de viză care vor călători în Canada, cu excepţia celor americani, vor avea obligaţia, începând cu 30 septembrie, să prezinte o aşa-numită autorizaţie electronică de călătorie (AVE), ce va putea fi procurată online şi va costa 7 dolari canadieni (aproape 5 euro), a anunţat Ministerul Imigrării de la Ottawa, informează AFP.
 
 După mai multe amânări cauzate de probleme tehnice în procurarea AVE, sistemul, ce urma să intre în vigoare în iarna trecută, devine obligatoriu de la sfârşitul lunii septembrie.
 
 'Călătorii străini scutiţi de viză care iau curse cu destinaţia Canada sau care tranzitează Canada trebuie să obţină o autorizaţie electronică de călătorie', anunţă ministerul, care îi previne pe doritori 'să nu aştepte până în ultimul moment', întrucât 'procesarea anumitor cereri poate dura mai multe zile'.
 
 Pentru cetăţenii majorităţii statelor, cererile vor fi totuşi procesate în câteva minute.
 
 Călătorilor care nu vor avea asupra lor această autorizaţie li se va putea interzice îmbarcarea pe cursele aeriene spre Canada cu începere din 30 septembrie.
 
 Cetăţenii americani, francezii din Saint-Pierre şi Miquelon (arhipelag francez din Atlanticul de Nord) obligaţi să tranziteze Canada pentru a se îmbarca spre metropolă, sau pasagerii zborurilor care vor face escale neprevăzute în Canada vor fi scutiţi de această obligaţie.
 
 Deşi Canada este membru al Commonwealth, britanicii vor trebui să aibă asupra lor o AVE valabilă. Excepţie vor face monarha Elisabeta a II-a, care este şi suverana Canadei, şi membrii familiei regale.AGERPRES
 
 

×
Subiecte în articol: canada