x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canalul rus RT confirmă că a făcut campanii publicitare pe Twitter, "ca orice alte media"

Canalul rus RT confirmă că a făcut campanii publicitare pe Twitter, "ca orice alte media"

30 Sep 2017   •   11:20
Canalul rus RT confirmă că a făcut campanii publicitare pe Twitter, "ca orice alte media"

Postul de televiziune RT (fost Russia Today), acuzat de Washington că a încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale din 2016, a comentat cu ironie, vineri, anunţul făcut cu o zi înainte de Twitter că acest post a finanţat anul trecut campanii publicitare pe reţeaua socială, transmite AFP. 

"Twitter dezvăluie Congresului american informaţii 'îngrozitoare' despre RT. Aparent, am cheltuit bani în campanii publicitare! Da, într-adevăr, ca orice alte media din întreaga lume", a scris grupul cu ironie într-un mesaj adresat AFP şi într-un articol publicat pe site-ul său. 

Audiat joi în Congresul american care anchetează asupra o posibilă ingerinţă rusă în scrutinul prezidenţial, un responsabil al Twitter a afirmat că RT "a cheltuit 274.000 dolari în conţinuturi sponsorizate în SUA, în 2016", a scris Twitter joi pe blogul său oficial. 

Conturile de Twitter ale Russia Today "au promovat 1.823 de tweet-uri care vizau în mod sigur sau probabil piaţa americană. Aceste campanii vizau utilizatori abonaţi la conturile media tradiţionale şi, în principal, evidenţiau tweet-urile despre actualitate", a detaliat grupul cu sediul în San Francisco. 

Canalul RT este frecvent acuzat de Washington că serveşte ca organ de propagandă al Kremlinului. La începutul anului, el a fost acuzat într-un raport al serviciilor americane de informaţii privind ingerinţa Moscovei în campania prezidenţială din SUA care s-a încheiat cu victoria lui Donald Trump. 

Moscova a negat în repetate rânduri că a încercat să influenţeze procesul electoral american. Acoperirea campaniei candidatei democrate Hillary Clinton a fost "constant negativă" pe RT, au subliniat serviciile de informaţii. 

RT dispune de canale care transmit în engleză, spaniolă şi arabă, având misiunea oficială de a prezenta telespectatorilor străini un "punct de vedere alternativ" şi o "trecere în revistă a poziţie ruse".AGERPRES

×