x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Când se se redeschide Târgul de Crăciun din Berlin, unde a avut loc atentatul

Când se se redeschide Târgul de Crăciun din Berlin, unde a avut loc atentatul

22 Dec 2016   •   18:00
Când se se redeschide Târgul de Crăciun din Berlin, unde a avut loc atentatul

''În pofida unor evenimente tragice'', târgul, situat în apropiere de Biserica Memorială, în plin centrul Berlinului, s-a redeschis la ora 10,00 GMT, anunţă într-un comunicat societăţile Schaustellerverband Berlin şi AG City, după ce poliţia a cercetat locul. Decizia a fost luată ''în strânsă coordonare'' cu autorităţile, precizează societăţile care se ocupă de organizarea târgului.

Târgul de Crăciun din Berlin, unde a avut loc luni seara un atentat, s-a redeschis joi, după ce luni 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite în atacul cu un camion care a intrat în mulţime, relatează AFP.

Totuşi, din raţiuni de respect, unele evenimente, inclusiv muzicale, vor fi interzise, se precizează în comunicat. ''Vrem să oferim un spaţiu pentru reconciliere'', au afirmat cele două societăţi. Vor fi amplasate, de asemenea, două plăcuţe în memoria victimelor, se mai spune în comunicat.

''Decizia de a redeschide târgul nu s-a luat uşor. Într-o astfel de situaţie, este incredibil de greu să iei decizia cea bună'', adaugă comunicatul.

AFP aminteşte că, luni seara, la târgul de Crăciun, organizat în apropiere de Biserica Memorială, unul dintre simbolurile capitalei germane, un camion a intrat în mulţime. Presupusul autor al atacului, revendicat de către gruparea Stat Islamic, este tunisianul Anis Amri (24 de ani). Dat în urmărire, el este căutat de către autorităţile germane, care au emis un mandat de arestare european în cazul lui.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: berlin targ de craciun craciun