x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Candidatul stângii radicale, Melenchon, cheamă la înfrângerea lui Sarkozy

Candidatul stângii radicale, Melenchon, cheamă la înfrângerea lui Sarkozy

de Marina Constantinoiu    |    22 Apr 2012   •   19:11
Candidatul stângii radicale, Melenchon, cheamă la înfrângerea lui Sarkozy

Jean-Luc Melenchon, candidatul stangii radicale, care s-a clasat al patrulea in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta, a indemnat duminica electoratul sa determine infrangerea actualului presedinte Nicolas Sarkozy, candidat si el si clasat pe locul al doilea, in urma confruntarii de la 6 mai cu socialistul Francois Hollande, in cel de-al doilea tur, relateaza AFP.

"La 6 mai, fara a cere nimic in schimb, pentru a-l infrange pe Sarkozy, va cer sa nu zaboviti, ca si cand ar fi sa castig eu prezidentialele', le-a spus el sustinatorilor sai adunati la Paris. Jean-Luc Melenchon a obtinut duminica intre 10,8% si 11,7% dintre sufragii, potrivit estimarilor insitutiilor de sondare a opiniei publice.
Melenchon a mai spus ca "trebuie spulberata axa Sarkozy-Merkel in Franta'.
Potrivit estimarilor date publicitatii de posturile franceze de televiziune si de agentiile de presa si site-urile de stiri, Francois Hollande a obtinut intre 28,4% si 29,3% dintre voturi, iar Nicolas Sarkozy intre 25,5% si 27%.

Candidata extremei-drept, Marine Le Pen, s-a clasat pe locul al treilea, cu 18,2-20%.
Jean-Luc Melenchon, care are 60 de ani, a fost considerat un adevarat fenomen al acestei campanii electorale, comenteaza France Presse. Fost ministru si senator socialist, care a facut alianta cu comunistii, doreste sa reorganizeze stanga, intorcand spatele liberalismului si "Europei pietelor'. Stralucit orator, el a parasit traditionalele sali de discurs, pentru a-si intalni electoratul in spatii deschise, adunand zeci de mii de simpatizanti in Piata Bastilia din Paris sau pe o plaja din Marsilia, de exemplu.
Avand ca slogan de campanie "Preluati puterea!', el a lansat atacuri virulente la adresa neoliberalismului.

×