x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Capela Sixtină va putea fi văzută în cele mai mici detalii, grație unui proiect fotografic

Capela Sixtină va putea fi văzută în cele mai mici detalii, grație unui proiect fotografic

25 Feb 2017   •   17:35
Capela Sixtină va putea fi văzută în cele mai mici detalii, grație unui proiect fotografic

Capela Sixtină, o capodoperă a artei Renaşterii, cunoscută îndeosebi pentru picturile murale realizate de Michelangelo, se va dezvălui curioşilor în cele mai mici detalii, graţie unui proiect fotografic inedit, au anunţat Muzeele Vaticanului, citate de AFP. 

Ultima campanie fotografică exhaustivă a frescelor capelei, realizate în secolul al XV-lea, datează de acum 20 de ani. 

Fotografiile, realizate printr-o tehnologie digitală inovatoare, controlată de computer şi cu ajutorul unor LED-uri speciale care permit reproducea luminii zilei, pot fi admirate în trei tomuri în format mare (43 x 61 cm), cu pagini care se pot desfăşura până la 1,20 metri. 

În total, 220 detalii ale boltei de 520 metri pătraţi şi ale frescei Judecăţii de Apoi, realizate de Michelangelo, precum şi picturi de pe pereţii laterali, semnate de Perugino şi de Botticelli, sunt reproduse în mărime naturală şi prezentate alături de alte fotografii care oferă imagini de ansamblu. 

Cele trei albume de lux, produse în 1.999 de exemplare şi destinate marilor biblioteci ale lumii, reproduc perfect culorile folosite de marii maeştri ai Capelei Sixtine, susţine editura Scripta Maneant, care a realizat aceste albume. 

"Proiectul s-a întins pe parcursul a cinci ani", a declarat Gianni Grandi, responsabilul pentru design grafic, la prezentarea de vineri seara a albumelor, în Capela Sixtină. 

Pentru cei care nu îşi vor permite să cumpere aceste tomuri, la preţul exorbitant de 12.000 de euro, există în continuare posibilitatea de a vizita celebra capelă, admirată zilnic de circa 20.000 de persoane din întreaga lume, adaugă Agerpres.

Din 2014, capela beneficiază de un nou sistem de iluminat cu 7.000 de LED-uri, care pun în valoare cele 276 de culori folosite de autorii picturilor.

×
Subiecte în articol: capela sixtina proiect fotografic