x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carnaval la Rio! Vezi imagini de pe Sambadrom!

Carnaval la Rio! Vezi imagini de pe Sambadrom!

07 Mar 2011   •   14:05
Carnaval la Rio! Vezi imagini de pe Sambadrom!
Sursa foto: Ueslei Marcelino/REUTERS

Artificii, o ploaie de culori, veselie şi ritmuri ameţitoare de samba...aşa s-ar putea defini Carnavalul de la Rio, care a început în forţă duminică seara în capitala Braziliei.  Şi în acest an, 12 dintre cele mai cunoscute şcoli de dans îşi dispută trofeul de "campioană a Carnavalului", în cadrul festivalului ale cărui pregătiri au costat nu mai puţin de 5 milioane de dolari. 

Festivalul a fost deschis cu un spectacol omagial al şcolii de dans Sao Clemente, dedicat oraşului Rio de Janeiro. Printre participanţi se numără şi membrii şcolii de samba Portela, care au defilat cu mândrie la numai o lună de la incendiul care le-a distrus recuzita. Carnavalul de desfăşoară timp de două zile pe celebrul Sambadrom, bulevardul lung de 700 de metri amenajat special pentru spectaculosul eveniment. Vedeta carnavalului este Giselle Bundchen, care cu siguranţă a făcut deliciul spectatorilor defilând pe un car alegoric al şcolii de dans Vila Isabel. 

Parada, care atrage sute de mii de turişti în fiecare an, se desfăşoară în faţa a 70.000 de persoane privilegiate care ocupă un loc în lojele amenajate pe întreaga lungime a bulevardului. 

×
Subiecte în articol: carnaval rio de janeiro