x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carnavalul de la Rio de Janeiro s-ar putea desfășura fără restricții

Carnavalul de la Rio de Janeiro s-ar putea desfășura fără restricții

04 Oct 2021   •   10:19
Carnavalul de la Rio de Janeiro s-ar putea desfășura fără restricții
Sursa foto: antena3

Celebrul Carnaval de la Rio de Janeiro s-ar putea desfășura  fără restricții, după cum promite primarul orașului, după ce ediția anterioară a  fost anulată, scriei AFP.

"Cine va sta să respecte distanţarea la carnaval? Este ridicol să ceri o distanţă de un metru. Până în noiembrie vom vaccina întreaga populaţie din Rio de Janeiro cu cele două doze ... Din acel moment, probabil că nu vom mai avea restricţii şi cu siguranţă vom organiza carnavalul, unul dintre cele mai mari carnavaluri pe care le vom avea, fără restricţii", a declarat Eduardo Paes.

Circa 7 milioane de persoane trăiesc în marele oraș brazilian, însă 99,2% dintre persoanele de peste 12 ani care locuiesc aici s-au vaccinat cu prima doză și 65,9% cu ambele. Pandemia de COVID-19 a provocat 34.000 de morți la Rio de Janeiro și 480.000 de infecții.

Autoritățile locale speră să permită desfășurarera petrecerilor de Revelion. În ultimele săptămâni au fost organizate meciduri de fotbal și spectacole fără purtarea măștii de protecție, cu condiția prezentării certificatului de vaccinare ori un test negativ.

De la 15 septembrie 2021, pot fi vizitate atracțiile turistice din Rio pe baza unui permis sanitar.

Brazilia a raportat 600.000 de decese. 

×
Subiecte în articol: rio de janeiro carnaval