x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carnavalul din Köln a început însoţit de puternice măsuri de securitate

Carnavalul din Köln a început însoţit de puternice măsuri de securitate

04 Feb 2016   •   18:42
Carnavalul din Köln a început însoţit de puternice măsuri de securitate

Carnavalul din Köln, una dintre cele mai mari petreceri populare din această perioadă a anului organizate în Germania, a început joi, însoţit de drastice măsuri de securitate, după ce în Noaptea de Anul Nou în acest oraş aproximativ o mie de femei au fost victime ale unor abuzuri sexuale şi furturi atribuite în mare parte unor bărbaţi migranţi, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Conform tradiţiei din bazinul Ruhrului, startul oficial s-a dat la ora locală 11.11 atât în Köln, cât şi în alte localităţi din zonă.

Un mare număr de ''Jecken'', aşa cum sunt numiţi ''nebunii'' carnavalului în dialectul regiunii, au sfidat ploaia extrem de rece pentru a asista la ceremonia plină de culoare şi sunet, exprimând prin prezenţa lor dorinţa de a se distra şi, totodată, de a nu se lăsa intimidaţi de posibile ameninţări.

''Nu vreau ca aceia care au agresat femei să se simtă învingători'', a declarat pentru AFP o tânără. ''A fi aici este o formă de protest'', a adăugat ea.

Autorităţile au luat în acest an măsuri speciale în Köln, unde se găsesc în prezent 2.500 de poliţişti, un efectiv de trei ori mai mare decât în 2015. S-a acţionat în acest fel pentru a preveni incidente de genul celor de revelion, precum şi ţinând cont de ameninţările teroriste din ultima vreme.

Prezenţa forţelor de ordine nu este câtuşi de puţin disimulată, iar noaptea se vor folosi reflectoare mobile pentru a lumina ''anumite colţuri mai întunecate'', a afirmat şeful poliţiei din Köln, Jurgen Mathies. A fost creat şi ''un punct de siguranţă pentru femei'', la care acestea pot apela în cazul în care se simt ameninţate.

''Vom acţiona cu hotărâre contra tuturor celor care depăşesc limitele, acest lucru fiind valabil atât pentru agresorii care au consumat prea mult alcool, cât şi pentru hoţi şi cei care comit abuzuri sexuale şi care nu acceptă ca o femeie să le spună NU'', a detaliat el.

Petrecerea populară - la care anul trecut au participat 1,5 milioane de oameni - va dura şase zile şi se va termina, conform obiceiului, în Miercurea Cenuşii, ziua de penintenţă care marchează intrarea în postul Paştelui Catolic. AGERPRES

×