x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa lui Yeti se află în munţii din vestul Siberiei

Casa lui Yeti se află în munţii din vestul Siberiei

10 Oct 2011   •   15:48
Casa lui Yeti se află în munţii din vestul Siberiei

Oficialii unei regiuni siberiene au proclamat muntii din aceasta zona drept 'casa lui Yeti', dupa ce o expeditie comuna din mai multe tari a descoperit 'dovezi incontestabile' referitoare la existenta fiarei paroasa.

'In timpul expeditiei spre pestera Azasskaya, participantii la expeditie au adunat dovezi incontestabile ca muntii Shoria sunt locuiti de . Acestia au descoperit urmele lui, patul in care se odihneste, dar si semne prin care Yeti isi marcheaza teritoriul. Toate aceste artefacte vor fi analizate intr-un laborator special', au anuntat oficialii rusi, intr-un comunicat postat pe site-ul administratiei regiunii Kemerovo.

Conform Daily Telegraph, expeditia a fost organizata la inceputul lunii, la invitatia guvernatorului regiunii Kemerovo, iar la ea au participat cercetatori din Rusia, SUA, Canada si alte cateva tari.

Scepticii sunt insa de parere ca alimentarea acestui mit nu este decat o strategie de marketing pentru promovarea unei industrii a turismului ce se doreste o alternativa la cea a mineritului de carbune si metale pretioase, principala activitate din bazinul Kuznetsk, din vestul Siberiei.

Nu putini sunt cei care cred ca oficialii locali au dezvoltat o adevarata 'armata de Yeti', pe care ii 'detaseaza' in aceste regiuni, pentru a alimenta acest mit.

×
Subiecte în articol: siberia expeditie yeti