x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa de modă Hermès, dată în judecată pentru că ar fi refuzat să vândă unor cumpărători genți Birkin

Casa de modă Hermès, dată în judecată pentru că ar fi refuzat să vândă unor cumpărători genți Birkin

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   23:00
Casa de modă Hermès, dată în judecată pentru că ar fi refuzat să vândă unor cumpărători genți Birkin

Celebra casă de modă Hermès a fost dată în judecată pentru că ar fi refuzat să vândă unor cumpărători genți Birkin. Acestora li s-ar fi cerut să cumpere și alte produse pentru a achizționa o poșetă. Birkin este un produs de lux, unele poșete ajungând să coste peste 10.000 de dolari.

Compania Hermès a fost dată în judecată pentru că ar fi permis doar clienților cu „istoric de achiziții” să cumpere faimoasele genți Birkin. Alți clienți, fără istoric, ar fi fost forțați să cumpere și alte produse, precum pantofi, eșarfe, bijuterii, pentru a li se permite achiziționarea unei genți, potrivit Sky News.

Doi rezidenți din California acuză compania și au deschis o acțiune colectivă la San Francisco. Ei susțin că nu pot cumpăra online produse Birkin și că în magazine gențile din piele lucrate manual nu sunt expuse spre vânzare. În plângere se mai arată că vânzătorii nu câștigă comisioane din vânzările de produse Birkin și sunt instruiți să folosească gențile „ca o modalitate de a constrânge consumatorii să cumpere produse auxiliare”.

Hermès are peste 40 de magazine în SUA inclusiv opt în California.

Reclamanții solicită despăgubiri financiare și o hotărâre judecătorească care să interzică practicile Hermès.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hermes genți Birkin