x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa ororilor: Cel puțin 115 cadavre, găsite la o firmă de pompe funebre ce oferea înmormântări verzi

Casa ororilor: Cel puțin 115 cadavre, găsite la o firmă de pompe funebre ce oferea înmormântări verzi

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   22:51
Casa ororilor: Cel puțin 115 cadavre, găsite la o firmă de pompe funebre ce oferea înmormântări verzi
Sursa foto: Twitter

Cel puțin 115 cadavre au fost găsite la o casă funerară "verde" din Colorado, investigată pentru manipularea necorespunzătoare a trupurilor neînsuflețite.

Casa funerară Return to Nature Funeral Home din Penrose, Colorado, a efectuat înmormântări "verzi", fără substanțe chimice de îmbălsămare sau sicrie metalice, scrie Associated Press.

Investigația s-a axat pe o clădire deținută de casa funerară, unde localnicii au raportat un miros urât înainte ca poliția să se implice.

Polițiștii au fost chemați la clădirea cu un singur etaj marți seară, pntru un „incident suspect”. Anchetatorii Biroului șerifului din comitatul Fremont s-au întors a doua zi cu un mandat de percheziție și au găsit trupurile neînsuflețite depozitate necorespunzător.

Autoritățile au declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu consideră că nu există vreun risc pentru sănătatea publică. Acestea au refuzat să descrie în detaliu scena din interior.

"Nu este clar dacă a fost comisă o infracțiune, acesta este un punct central al anchetei", a declarat Vikki Migoya, purtător de cuvânt al FBI.

Anchetatorii au luat legătura cu operatorii de la casa funerară și aceștia au cooperat, a declarat Cooper.

Penrose este un oraș cu aproximativ 3.000 de locuitori.

Saci de gunoi puteau fi văzuți în fața intrării în clădirea companiei, cu două vehicule ale forțelor de ordine parcate în față. Banda galbenă a poliției a izolat zona și se simțea un miros putred.

Conform legii din Colorado, înmormântările ecologice sunt legale, dar etica cere ca orice cadavru care nu este îngropat în 24 de ore să fie refrigerat corespunzător.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inmormantari ecologice groza