x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biletul norocos: Un locuitor din California a câştigat la loterie 1,7 miliarde de dolari

Biletul norocos: Un locuitor din California a câştigat la loterie 1,7 miliarde de dolari

de Redacția Jurnalul    |    15 Oct 2023   •   19:47
Biletul norocos: Un locuitor din California a câştigat la loterie 1,7 miliarde de dolari
Sursa foto: Hepta

Un bilet unic vândut în California de compania Powerball i-a adus posesorului său un câştig de 1,76 miliarde de dolari - al doilea cel mai mare premiu la loterie din istorie.

Identitatea deţinătorului biletului nu a fost dezvăluită. Câştigătorul are posibilitatea de a alege între a primi banii pe o perioadă de 30 de ani sau de a primi o sumă estimată la 774,1 milioane de dolari pe loc.

Cel mai mare câştig din istorie a fost de 2,04 miliarde de dolari în noiembrie 2022. Acel bilet a fost, de asemenea, cumpărat în California.

Şansele de a câştiga premiul cel mare sunt de una la 292,2 milioane.


Prin comparaţie, şansele de a fi lovit de fulger în următorul an sunt de 1 la 1,22 milioane, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie din SUA.

Biletul câştigător a fost cumpărat de la Midway Market & Liquor din Frazier Park, la 120 km nord de Los Angeles, a precizat Powerball.

Biletele costă 2 dolari fiecare şi sunt vândute în SUA, Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane. Premiile uriaşe de un miliard de dolari au devenit tot mai frecvente pe măsură ce preţurile biletelor au fost majorate, relatează BBC.

Jocul a fost, de asemenea, modificat, jucătorii alegând acum cinci numere de la 1 la 69, în loc de 1 la 59, conform regulilor anterioare. De asemenea, jucătorii pot să aleagă şi numărul special Powerball - al şaselea număr - de la 1 la 26, în loc de 1 la 35, cum era anterior.

Astfel, şansele de a câştiga marele premiu scad de la una la 175,2 milioane la una la 292,2 milioane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: loterie california