x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Catastrofa aeriană din Sinai: se conturează ipoteza unui atac terorist

Catastrofa aeriană din Sinai: se conturează ipoteza unui atac terorist

03 Noi 2015   •   15:12
Catastrofa aeriană din Sinai: se conturează ipoteza unui atac terorist

O multitudine de ipoteze și nicio certitudine. Astfel ar putea fi descrisă catastrofa aviatică din Egipt, în urma căreia au decedat 224 de persoane.

Deși este prematur să se tragă concluzii, experții au căzut de acord într-un anumit punct: este imposibil ca un aparat de zbor de aceste dimensiuni să explodeze în aer, la o asemenea altitudine, din cauza unei erori de pilotaj sau a unei anomalii de funcționare.

Serviciile de informații ale Statelor Unite au determinat cu ajutorul unui satelit cu infraroșu o sursă de căldură în interiorul avionului. Specialiștii au afirmat că, cel mai probabil, a fost vorba de o explozie internă cauzată de o problemă la rezervor sau de o bombă.

„Ipoteza ca avionul să fi fost doborât de o racheta nu este exclusă”, a punctat oficialul american. Potrivit www.elmundo.es, aeronava s-a rupt în două în timpul zborului, iar ISIS și-a asumat tragicul eveniment „ca răspuns la bombardamentele ruse care au ucis sute de civili în Siria”.

Președintele Egiptului, Al Sisi, consideră că afirmațiile grupării extremiste sunt pură propagandă, susținând că autoritățile din țara sa au capacitatea de a ține situația sub control. 

×
Subiecte în articol: Egipt