x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Câteva secunde în cripta preşedintelui

Câteva secunde în cripta preşedintelui

de Sorin Anghel    |    17 Apr 2010   •   00:00
Câteva secunde în cripta preşedintelui
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Corespondentul la Cracovia al Jurnalului Naţional a obţinut de la oficialii polonezi permisiunea de a coborî, preţ de 20 de secunde, în cripa în care cuplul Kaczynski îşi va dormi somnul de veci.

Echipe de muncitori trebăluiesc de zor pentru ca totul să fie pregătit cum se cuvine pentru ceremonia de duminică. Porţile de la intrare au fost învelite în negru, astfel că turiştii nu pot vedea ceea ce se petrece în interior. "Nu aveţi voie să fotografiaţi în biserică, dar vă permitem accesul în criptă preţ de douăzeci de secunde. Acolo puteţi fotografia, dar fără se deranjaţi muncitorii şi fără să puneţi întrebări", spune polonezul ce răspunde de relaţiile cu presa la Wawel.

Cripta are două încăperi. În cea de-a doua va fi depus trupul lui Lech Kaczynski. Nu ai voie să te duci mai aproape. Se vede doar suportul de lemn scump pe care va sta sicriul preşedintelui. Deocamdată este învelit într-o folie albă. Polonezul se uită la ceas şi în momentul în care cele 20 de secunde au trecut, te pofteşte răstit afară.

×
Subiecte în articol: externe