x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caz șocant în Indonezia. Un tată și-a vândut copilul pe Facebook

Caz șocant în Indonezia. Un tată și-a vândut copilul pe Facebook

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2024   •   20:15
Caz șocant în Indonezia. Un tată și-a vândut copilul pe Facebook

Un bărbat din Marea Britanie și-a scos copilul la vânzare pe internet pentru a face rost de bani pentru jocuri de noroc.

Tatăl a reușit să obțină pe copil 730 de lire sterline. 

Mama bebelușului de 11 luni a constatat lipsa acestuia când a ajuns acasă și a aflat că soțul ei l-a vândut prin intermediul rețelelor sociale

Tatăl a fost arestat după ce soția sa l-a denunțat. El a declarat că l-a vândut pentru a-și acoperi datoriile, însă banii i-a folosit pentru jocuri de noroc online. 

Bărbatul de 37 de ani a fost reținut de poliție, după ce mama copilului s-a întors la casa lor din Tangerang, Jakarta de Vest, și nu și-a mai găsit copilul.

Șeful poliției metropolitane din orașul Tangerang, Zain Dwi Nugroho, a declarat presei locale că l-a presat pe bărbat să spună unde se află copilul, până când acesta a mărturisit că l-a vândut.

La interogatoriu, acesta a spus că și-a vândut copilul pentru a-și reduce datoriile însă ulterior a recunoscut că i-a folosit impulsiv pe internet.

Cine a cumpărat copilul

Cumpărătorii, identificați ca HK și MO, au fost arestați pentru presupusă implicare într-o rețea de trafic de persoane - infracțiune care în Indonezia se pedepsește cu până la 15 ani de închisoare și amendă de 600 de milioane de rupiah (29 300 de lire sterline), potrivit mirror.co.uk., citat de spynews.ro.

Însă vânzarea unui copil nu este o premieră în aceasă țară. Șeful poliției din Jakarta, Arya Perdan, a declarat că au mai fost vânduți copii pe Facebook pentru sume cuprinse între 10 și 15 milioane de rupii indoneziene (490-740 de lire sterline). Copiii cumpărați în Indonezia ar fi fost apoi mutați în Bali și revânduți pentru sume de până la 45 de milioane de rupii (2 195 de lire sterline).

 

×
Subiecte în articol: copil facebook vanzare indonezia trafic copii