x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caz unic în lumea medicală. O tânără profesoară a trăit 6 luni cu un prezervativ în plămâni

Caz unic în lumea medicală. O tânără profesoară a trăit 6 luni cu un prezervativ în plămâni

de Redacția Jurnalul    |    01 Mai 2023   •   15:00
Caz unic în lumea medicală. O tânără profesoară a trăit 6 luni cu un prezervativ în plămâni
Sursa foto: Hepta

O tânără profesoară în vârstă de 27 de ani a trăit șase luni cu un prezervativ în plămâni. Ea credea că suferă de tuberculoză.

Tânăra a început să aibă tuse şi febră, iar timp de patru luni a urmat un tratament prescris de medici cu antibiotice. Ulterior, ea a fost testată pentru tuberculoză, iar rezultatul a fost negativ. 

În ciuda tuturor testelor şi antibioticelor, tânăra a continuat să tuşească şi să facă, ocazional, febră, astfel că a fost internată într-un spital.

Când i s-a făcut o radiografie a fost descoperită o leziune în lobul superior drept al unuia dintre plămâni. În urma investigațiilor suplimentare, aceasta părea a fi „o structură inversată asemănătoare unui sac 'așezat' în bronhii”.

În timpul intervenţiei chirurgicale, medicii au făcut descoperirea unică în lume: tânăra avea în plămâni un prezervativ, descompus parţial.

Cazul a fost documentat şi publicat în National Library of Medicine.

Ulterior, medicii au aflat că prezervativul a ajuns în plămânii tinerei în timpul unei partide de sex oral, despre care femeia şi-a amintit că, la un moment dat, a început să strănute şi să tuşească puternic, fără însă să îşi dea seama că a inhalat prezervativul.

„Cei doi soți și-au amintit că prezervativul se slăbise în timpul actului și că, în acel moment, doamna avusese și un episod de strănut sau tuse".

 Echipa medicală crede că acest caz, care a avut loc în anul 2021, ar putea fi singurul de acest fel din literatura medicală.

×
Subiecte în articol: prezervativ tuberculoză plamani