x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Michael Jackson: Conrad Murray a pledat nevinovat

Cazul Michael Jackson: Conrad Murray a pledat nevinovat

de Anca Aldea    |    09 Feb 2010   •   00:00
Cazul Michael Jackson: Conrad Murray a pledat nevinovat
Sursa foto: Mark Boster/POOL

Medicul care se afla la căpătâiul lui Michael Jackson în ziua de 25 iunie a pledat nevinovat în faţa justiţiei, care l-a pus sub acuzare pentru omucidere involuntară. Familia lui Michael Jackson, aflată la audiere, este nemulţumită de decizia justiţiei. Avocatul familiei a declarat presei că Murray i-a administrat lui Michael propofol (un anestezic general, care ar trebui să se folosească doar în medii spitaliceşti) în repetate rânduri, nu doar o singură dată, în ziua morţii.



Specialist în cardiologie, Murray a fost angajat de regele muzicii pop pentru a-l ajuta să se menţină în formă pentru concertele pe care urma să le susţină la Londra. Medicul s-a prezentat luni în faţa Curţii Superioare de Justiţie din Los Angeles, unde se aflau şi tatăl, mama şi cinci fraţi ai lui Michael Jackson. Sute de jurnalişti şi fani s-au adunat la tribunalul din apropierea Aeroportului Internaţional din metropolă. "Căutăm dreptate", le-a spus tatăl lui Michael, Joe Jackson, celor care se aflau afară, în timp ce restul familiei, sosită la tribunal într-un convoi de autoturisme Cadillac Escalades, se îndrepta spre sala de judecată.

Murray, care este acuzat de neglijenţă şi omucidere involuntară şi riscă o pedeapsă de patru ani de închisoare, a fost eliberat pe cauţiune la câteva ore după audiere. Judecătorul Keith Schwartz a decis ca doctorul să plătească 86.000 de dolari pentru a fi eliberat (o cauţiune de trei ori mai mare decât cea impusă pentru cazuri de omucidere involuntară) şi a ordonat să i se ridice paşaportul. Totodată, Murray nu mai are dreptul să prescrie şi să posede anestezice. Următoarea înfăţişare în faţa Curţii va avea loc la 5 aprilie.

După audierea de luni, avocatul familiei Jackson a declarat presei că doctorul a scăpat prea ieftin. "Administrarea anestezicului letal este echivalentă cu tragerea unui glonţ", este de părere avocatul Brian Oxman.

×
Subiecte în articol: externe