Numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile a crescut pe toată planeta. Din nordul Statelor Unite în Noua Zeelandă, virusul West Nile cunoaşte o recrudescenţă deosebită în special în emisfera nordică, unde canicula şi umezeala au favorizat răspândirea populaţiei de ţânţari.
Virusul transmis prin înţepăturile de ţânţari şi prin muşcăturile de căpuşă s-a răspândit rapid în Rusia, în special în sudul Federaţiei şi în vestul Mării Negre. Ultimul bilanţ centralizat de la Moscova indică 180 de cazuri de infecţie, din care şase au fost fatale, potrivit realitatea.net.
O situaţie la fel de alarmantă se înregistrează în Grecia, unde 9 oameni au murit până acum în urma infectării, iar numărul cazurilor de encefalită West Nile depăşeşte 135.
În niciuna dintre ţările direct învecinate cu România nu s-au înregistrat cazuri de infectare, cel puţin pînă în prezent. În 9 cazuri din 10, infectarea cu West Nile trece nedetectată. Virusul devine însă periculos la persoanele cu sistemul imunitar slăbit, la vârstnici şi la nou-născuţi.
Citește pe Antena3.ro