x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai mare tabără ilegală de nomazi din Marea Britanie, evacuată cu buldozere şi scutieri

Cea mai mare tabără ilegală de nomazi din Marea Britanie, evacuată cu buldozere şi scutieri

19 Oct 2011   •   08:27
Cea mai mare tabără ilegală de nomazi din Marea Britanie, evacuată cu buldozere şi scutieri

Fortele de ordine au inceput, in aceasta dimineata, sa evacueze cea mai mare tabara "ilegala" din Marea Britanie, situata la 40 de kilometri distanta de Londra, unde locuiesc circa 200 de nomazi.

Militantii au ridicat baricade pentru a incerca sa impiedice fortele de ordine sa intre in zona. Scutierii, veniti in forta si echipati cu coifuri si scuturi, s-au pozitionat de la primele ore ale diminetii in jurul taberei Dale Farm, apoi au intrat in zona la scurt timp dupa ora locala 07:00 (09:00 ora Romaniei).

Aproximativ 200 de persoane, reprezentanti ai comunitatii nomazilor din Irlanda, locuiesc in prezent pe acest teren de 2,4 hectare din apropiere de Basildon, un oras nou situat la est de Londra, anunta RTv. Locuitorii au incercat prin toate mijloacele juridice sa impiedice evacuarea, dar justitia a refuzat luni sa faca apel la aceasta evacuare, deschizand calea expulzarii lor.

Ei sustin ca sunt proprietarii terenurilor, dar municipalitatea afirma ca si-au instalat caravanele si baracile intr-o zona verde protejata, unde nu sunt permise constructiile. Aceasta le-a propus locuinte sociale dar majoritatea au refuzat, din loialitate fata de modul lor de viata nomad.

Rezidentii din Dale Farm au primit sustinerea mai multor personalitati, intre care actrita britanica Vanessa Redgrave.

×