x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cehia scoate bani din vacanţe cu parfum de comunism

Cehia scoate bani din vacanţe cu parfum de comunism

de Irina Cristea    |    10 Mai 2010   •   00:00

Pentru nostalgici sau pentru tinerii care n-au apucat să guste din "deliciile" comunismului, mai multe agenţii de turism din Cehia oferă pachete amintind de concediile prin sindicat de acum 30 de ani.

Oferta include cazare la hoteluri cu aspect mohorât şi obosit din Munţii Tatra, unde camerele nerecomandate claustrofobilor miros a igrasie şi a praf. Ambianţa "retro" este susţinută şi de scaune datând din anii '50, cu şezutul desfundat şi prost tapiţat, de noptiere cam într-o rână şi de vesela ştanţată cu sigla uniunii sindicatelor muncitorilor comunişti. Dar tocmai această atmosferă îi atrage pe turiştii cehi şi slovaci, scrie BBC.

O zi la un hotel pentru nostalgicii comunismului începe la ora 7:00 dimineaţa, când din boxele amplasate pe holuri încep să răsune cântece muncitoreşti din anii '80. Nici cei mai insensibili la zgomot sau cei mai surzi dintre oaspeţi n-au însă şanse să-şi continue somnul, pentru că un angajat al hotelului începe să se agite pe holuri cu un fluier în care suflă de zor în dreptul fiecărei camere ocupate.

Turiştii sunt mânaţi pe o pajişte dintre dreptul hotelului pentru un program viguros de exerciţii de înviorare. După mic-dejun urmează o excursie cu trenul într-o staţiune învecinată, unde are loc o falsă paradă de 1 Mai, la care ia parte inclusiv o sosie a lui Lenin. "Ne amuzăm şi noi", spune unul dintre mărşăluitori. "E o modalitate de a ne retrăi tinereţea sau copilăria, de la caz la caz", a continuat el.

×
Subiecte în articol: externe