x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cei mai înalţi bărbaţi din lume s-au plimbat prin Parisul

Cei mai înalţi bărbaţi din lume s-au plimbat prin Parisul

02 Iun 2018   •   19:55
Cei mai înalţi bărbaţi din lume s-au plimbat prin Parisul

Zece dintre cei mai înalţi bărbaţi din lume - unul măsoară 246 de centimetri în înălţime, altul deţine un record mondial purtând la pantof mărimea 68 - s-au reunit la Paris pentru a participa la un weekend care le este dedicat şi care le oferă posibilitatea de a discuta între ei, dar şi cu unii dintre pietonii din centrul capitalei franceze, care s-au simţit dintr-o dată foarte scunzi.

 

În mulţimea de turişti de pe Champs Elysee, cei 10 bărbaţi nu au trecut neobservaţi, mângâind capetele bebeluşilor purtaţi în braţe de mamele lor şi făcându-şi selfie-uri alături de pietonii din zonă. "Eu, care am o înălţime de doar 158 de centimetri... nu aş fi putut niciodată să-mi imaginez aşa ceva. În plus, vin de la ţară!", a glumit un turist francez, originar din sud-vestul ţării, venit într-o vizită la Paris.

Baschetbalistul Dalibor Micic, inalt de 224 centimetri şi este cel mai înalt om din Serbia, consideră că "este ceva foarte simpatic să te afli printre alţi oameni înalţi". "Toată viaţa ţi se spune că eşti cel mai înalt din oraş, dar aici, în sfârşit, întâlneşti oameni mai înalţi decât tine. E pur şi simplu incredibil", a adăugat sportivul, zâmbind.

Purtând sandale uriaşe, venezueleanul Jeison Orlando Rodriguez (232 cm) detine recordul mondial Guinness la "cele mai lungi tălpi umane". "În prezent, al poartă la picior măsura 68 - echivalentul măsurii americane 28. Şi continuă să crească! E incredibil şi teribil", a remarcat Georg Wessles, un producător german de pantofi.

"Când ne întâlnim aşa, alături de cei mai înalţi oameni din lume, ai un alt sentiment. Acum putem să avem o privire orizontală, pentru că, de obicei, avem o privire verticală, îndreptată în jos spre ceilalţi, care sunt mai scunzi decât noi. Dar atunci când suntem împreună, ne simţim ca nişte fraţi, simţim că avem forţă", a subliniat marocanul Brahim Takioullah, care, având o înălţime de 246 de centimetri, ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai înalţi oameni din lume, la egalitate cu iranianul Morteza Mehrzad.

Cel mai înalt om din lume este în prezent turcul Sultan Kosen, care are o înălţime de 251 de centimetri. AGERPRES

×
Subiecte în articol: barbati paris plimbare capitala franceza