x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai bătrân cântăreţ din lume a murit în Ajun. Johannes Heesters a fost unul dintre favoriţii lui Hitler

Cel mai bătrân cântăreţ din lume a murit în Ajun. Johannes Heesters a fost unul dintre favoriţii lui Hitler

de Agerpres    |    25 Dec 2011   •   06:28
Cel mai bătrân cântăreţ din lume a murit în Ajun. Johannes Heesters a fost unul dintre favoriţii lui Hitler

Johannes Heesters, solistul de opereta de origine olandeza care a facut cariera in Germania, a decedat sambata, la varsta de 108 ani.

Heesters era prezent in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai in varsta cantaret si actor care inca urca pe scena.

Favorit al lui Hitler, artistul nascut in 1903 in Olanda a cunoscut gloria datorita nazistilor si a fost acuzat de un ziarist in urma cu cativa ani ca a cantat in fata trupelor SS in lagarul de la Dachau, in Bavaria, in 1941.

El a interpretat roluri in numeroase filme si piese de tatru in tarile germanofone. Heessters a jucat de nu mai putin de 1.600 de ori intr-unul din principalele roluri ale operetei "Vaduva vesela", a compozitorulului austriac Franz Lehar.

Primul concert sustinut de Heesters, Olanda, in 2008, la varsta de 105 ani, a fost insotit de proteste vehemente. Precedenta sa tentativa de a se produce in fata compatriotilor sai, in 1963, s-a soldat cu un esec usturator, publicul unui teatru din Amsterdam intampinandu-l cu salutul hitlerist.

×
Subiecte în articol: opereta cartea recordurilor adolf hitler