x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai odios pedofil, la judecata

Cel mai odios pedofil, la judecata

02 Mar 2004   •   00:00

In 1996, sute de mii de belgieni ieseau pe strazile Bruxelles-ului pentru a protesta fata de balbaielile politiei, care nu dadea semne ca il va putea trimite in judecata pe pedofilul Marc Dutroux.

Ieri, in prima zi a procesului in care Dutroux este acuzat de crime fara precedent in Belgia, nu au mai existat manifestatii. Au existat insa sute de ziaristi, iar cele peste 1.300 de acreditari acordate presei anunta ca procesul va fi mai urmarit decat cel al fostului presedinte iugoslav, Slobodan Milosevici.

COMPLICII. Marc Dutroux, in varsta de 47 de ani, a comparut in instanta din spatele unui geam anti-glont, alaturi de trei complici: sotia sa, Michelle Martin, de omul de afaceri Michel Nihoul si Michel Lelievre, un toxicoman banuit ca il ajuta sa comita crimele.

ACUZATIILE. Dutroux este acuzat ca a rapit si a violat sase fetite si adolescente, dintre care patru au fost gasite moarte. Cadavrele erau ingropate pe una dintre proprietatile pedofilului. Politistii au reusit sa il infunde pe Dutroux in 1996, pe cand investigau disparitia a doua fetite de opt ani. Ei au gasit trupurile micutelor Julie si Melissa, disparute cu un an in urma, in gradina uneia dintre casele lui Dutroux.
Urmand acest fir, oamenii legii au descoperit cadavrele altor fete, de 17 si 19 ani, in subsolul unei alte case detinute de belgian. Alte doua fete au fost gasite in viata, la doua zile dupa ce Marc Dutroux ajungea in arest. Pedofilul le sechestrase intr-un beci.

Criminalul se da victima

ntr-o declaratie scrisa trimisa unui post de televiziune flamand, Dutroux recunoaste totul pana la uciderea fetitelor. El afirma ca a fost folosit, ca n-a fost decat un pion intr-un joc mult mai amplu si ca a actionat in contul unei retele. De altfel, acesta a fost si motivul pentru care cazul a ajuns atat de tarziu in justitie. Incercarile politiei de a verifica afirmatiile lui Dutroux au atras mania belgienilor si a dus la "Marsul Alb" din 1996.
( IRINA CRISTEA )

×
Subiecte în articol: externe dutroux