x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai tânăr navigator solitar în jurul lumii are 17 ani

Cel mai tânăr navigator solitar în jurul lumii are 17 ani

27 Aug 2009   •   00:00

Un adolescent britanic în vârstă de 17 ani a devenit cel mai tânăr om care a navigat singur în jurul lumii, după ce a petrecut nouă luni pe mare în iahtul său, străbătând 38.700 de kilometri, potrivit Reuters.

Mike Perham a pornit în călătorie pe 18 noiembrie 2008, dintr-un punct situat între Ushant, în nordul Franţei, şi Lizard Point, din sudul Angliei. Pe atunci, el avea 16 ani, iar cea de-a 17-a aniversare şi-a sărbătorit-o pe iaht, în Oceanul Indian.

Perham navighează de la şapte ani şi a obţinut deja titlul de cel mai tânăr navigator care a traversat Atlanticul, în 2007, când avea 14 ani.
Tânărul din Hertfordshire, sudul Angliei, a declarat după voiajul în jurul lumii, care a durat nouă luni, că abia aşteaptă "o masă bună şi un somn bun". Perham a întâmpinat probleme tehnice cu iahtul de la începutul călătoriei şi a fost nevoit să se oprească pentru reparaţii în Portugalia, Gran Canaria, la Cape Town, în Tasmania şi la Auckland.

De aceea, Guinness World Records i-a catalogat recordul drept "asistat". Însă Craig Glenday, redactor-şef la Guinness World Records, a spus că realizarea lui Perham este una eroică.

Tânărul a spus că nu s-a îndoit în nici un moment că va duce călătoria la bun sfârşit, dar că a avut momente în care s-a întrebat dacă face bine ce face. "Ştiam în ce m-am băgat, sub aspectul de a fi singur, dar este, cu siguranţă, partea cea mai grea a călătoriei, pentru că nu ai pe nimeni care să te ajute şi îşi lipseşte contactul fizic", a spus tânărul.

Mai puţin de 250 de oameni au navigat până în prezent singuri în jurul lumii. Recordul lui Perham este însă deja în pericol şi ar putea fi în curând doborât dacă unei olandeze de 13 ani i se va da permisiunea, din partea unui tribunal, să ridice ancora pentru a porni singură în jurul lumii. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe