x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai tare specialist în artificii din lume şi-a testat “artileria” pentru nunta princiară de la Monaco

Cel mai tare specialist în artificii din lume şi-a testat “artileria” pentru nunta princiară de la Monaco

de Marina Constantinoiu    |    28 Iun 2011   •   12:44
Cel mai tare specialist în artificii din lume şi-a testat “artileria” pentru nunta princiară de la Monaco

In Monaco continua pregatirile pentru nunta printului Albert cu Charlene Wittstock. Cel mai bun specialist in artificii din lume a facut teste marti dimineata pe cerul micului principat, pe care vor aparea in seara nuntii 1001 trandafiri de foc, relateaza AFP.

Printul Albert II si logodnica sa, Charlene Wittstock, au ales pentru nunta cel mai bun artificier din lume, Jacques Couturier, care va “picta' cerul, pentru miri, cu 1001 trandafiri de foc. Patru tone de focuri de artificii, 10 tone de alte materiale, 15 minute de “nebunie pirotehnica'. “Este un vis de-o viata', spune fondatorul societatii Jacques Couturier Organisation (JCO). “Nu pot dezvalui totul, dar, intr-unul dintre tablouri, pe muzica <> de Piaf, cantat a cappella de Johnyy Hallyday, vom ilumina cerul cu 1001 de trandafiri rosii', a declarat fiul sau, Joseph.
Firma JCO a castigat in 2009 “Finala invingatorilor', campionatul mondial organizat o data la patru ani in Monaco. Ea a mai primit in 2007 premiul intai la festivalul pirotehnic de la Liuyang (China), chiar acasa la maestrii acestei arte.
Pentru artificiile care vor putea fi vazute sambata la miezul noptii, in deschiderea balului princiar, specialistii pirotehnisti au apelat la cele mai frumoase povesti de dragoste. Firma JCO este in aceasta perioada in plina efervescenta: in afara nuntii princiare, exista, ca in fiecare an, sarbatoarea nationala de 14 Iulie, unde trebuie sa onoreze 135 comenzi in Franta. Anul trecut, JCO a realizat spectacolul de la Turnul Eiffel.

Pavoazat in culorile monegasce si sud-africane, Principatul Monaco promite o sarbatoare populara cu prilejul casatoriei printului Albert al II-lea cu logodnica sa Charlene, doua zile de ceremonii unde sunt asteptate numeroase personalitati si capete incoronate, inclusiv din Romania.

Cu doua saptamani inaintea evenimentului, numeroase bannere anuntau deja “Casatoria princiara - Iulie 2011'. In buticuri, produsele din portelan purtand initialele celor doi insuratei sunt numeroase, iar la Opera se fac amenajari pentru a se putea instala balul.

“48 de ore istorice', promite conducerea departamentului de turism, care spera in gazduirea a 200.000 de vizitatori in acest mic principat populat de numai 35.000 de persoane. Cu aceasta ocazie, folosirea autobuzelor si parcarilor va fi gratuita, iar trenurile vor circula pana in zori.

Dupa ce vor asista, joi, 30 iunie, la un concert al formatiei Eagles, rezervat locuitorilor si celor care locuiesc in vecinatate, printul Albert, in varsta de 53 de ani, si sud-africana Charlene Wittstock, fosta campioana de natatie in varsta de 33 de ani, se vor casatori civil a doua zi, la 1 iulie, la orele 17:00 (15:00 GMT), in Sala Tronului a Palatului Princiar din Monaco.

Dupa aparitia in balconul palatului, cei doi se vor alatura celor circa 6.000 de monegasci care se vor reuni in piata palatului pentru a-i saluta, regalandu-se cu un concert nocturn al lui Jean-Michel Jarre in port.

Sambata va avea loc ceremonia religioasa, celebrata nu in interiorul catedralei de langa palat, unde si-au unit destinele Grace si Rainier de Monaco, parintii lui Albert, ci in aer liber, in Curtea de Onoare a Palatului.

Ceremonia va fi transmisa in direct pe ecrane imense, instalate in oras si va beneficia de participarea a sopranei americane Renee Fleming si a peste 4.300 de invitati.

Printre personalitatile care au confirmat participarea se numara, potrivit France Presse, creatorul de moda Karl Lagerfeld, Ines de la Fressange, presedintele Federatiei Internationale Automobilistice Jean Todt, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Jacques Rogge, regele Suediei, presedintele libanez Michel Suleimane, presedinta irlandeza Mary McAleese.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy va fi si el prezent, potrivit afirmatiilor unor persoane din anturajul sau, dar deocamdata nu a fost luata nici o decizie in privinta sotiei sale, Carla Bruni, care este insarcinata. Printul William si sotia sa, Katherine, vor fi in calatorie oficiala in Canada in aceasta perioada.

Cuplul va traversa ulterior orasul – la bordul unui Lexus hibrid decapotabil – pana la o capela unde mireasa va depune buchetul de flori. Seara, dineul pe terasele cazinoului se va desfasura sub directa indrumare a celebrului maestru al gastronomiei, monegasc prin adoptie, Alain Ducasse. La final vor avea loc spectacolul de artificii si balul.

La Monaco au fost inregistrate 1.200 de cereri de acreditare din partea mass-media straine.

Creatorul rochiei miresei nu este cunoscut, dar au circulat zvonuri ca ar fi vorba despre celebrul Giorgio Armani.

Monegascii asteapta cu nerabdare aceasta casatorie, increzatori in continuitatea regimului.

Cei doi insuratei s-au cunoscut in anul 2000, la o competitie de natatie la Monaco. Apoi s-au revazut dupa cinci ani, oficializandu-si relatia in 2006, fotografii de presa prezentand-o pe tanara sud-africana proptindu-si tandru capul pe umarul princiar la Jocurile Olimpice de la Torino.

Provenita din clasa medie, “dintr-o familie normala, cu respect pentru valori', dupa cum afirma chiar Charlene, viitoarea printesa impartaseste acelasi gust pentru sport si simtul umorului cu viitorul sot. Tanara, convertita la catolicism, da asigurari ca nu se teme de regulile protocolului, dar ca are rezerve in legatura cu invatarea limbii franceze. Ea spera ca in curand va avea un copil.

×