x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 10 de persoane au murit în urma unei explozii din Pakistan

Cel puțin 10 de persoane au murit în urma unei explozii din Pakistan

12 Mai 2017   •   15:27
Cel puțin 10 de persoane au murit în urma unei explozii din Pakistan
Sursa foto: EL MUNDO‏ - Twitter

Cel puţin 10 persoane au fost ucise vineri într-o explozie "de anvergură" produsă în provincia Baluchistan, în sud-vestul Pakistanului, au anunţat poliţia şi martori, relatează AFP şi Reuters. Deflagraţia a vizat aparent un convoi în care se afla vicepreşedintele Senatului pakistanez, Maulana Abdul Ghafoor Haidari, care a fost rănit, la fel ca 'numeroase' alte persoane, potrivit poliţiei, care evocă posibilitatea ''unei bombe sau a unui atentat sinucigaş'. 

Potrivit Reuters, explozia s-a produs în oraşul Mastung, 50 km de capitala provincială Quetta. Imaginile difuzate de televiziune arată un vehicul distrus de explozie. 

Senatorul Abdul Ghafoor Haidari, vicepreşedintele camerei superioare a parlamentului pakistanez, a declarat pentru Reuters, la câteva minute de la explozie, că în opinia sa chiar el a fost ţinta atacului şi că a suferit răni minore. 'Convoiul în care mă aflam se ducea spre Mastung şi s-a produs o explozie. Sunt multe victime deoarece erau multe persoane în convoi', a declarat el telefonic, scrie Agerpres.

Militanţi separatişti din Baluchistan au lansat de câteva decenii o campanie împotriva guvernului central, revendicând o parte mai mare din resursele naturale ale provinciei. 

În provincie, care are graniţe cu Afganistanul şi Iranul, acţionează de asemenea talibani şi alţi militanţi islamişti.

Sursă foto: EL MUNDO - Twitter

×
Subiecte în articol: explozie pakistan