x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin opt morţi în urma naufragiului unui vas cu imigranţi care încercau să ajungă în Australia

Cel puţin opt morţi în urma naufragiului unui vas cu imigranţi care încercau să ajungă în Australia

de Departamentul Online    |    02 Noi 2011   •   13:21
Cel puţin opt morţi în urma naufragiului unui vas cu imigranţi care încercau să ajungă în Australia

Australia este in soc dupa ce o ambarcatiune cu imigranti a naufragiat in largul coastelor sale. 57 de oameni, majoritatea irakieni si afgani, au fost salvati, insa alti 14 sunt dati disparuti.

Deocamdata au fost recuperate opt cadavre, iar ministrul australian pentru Imigratie, Chris Bowen a anuntat, conform BBC, ca este greu de grezut ca vor mai fi gasiti supravietuitori.

Anual, sute de astfel de vase, supraincarcate cu imigranti, ajung pe coastele australiene, tara in care cer azil politic, care, in mare proportie, le este refuzat. Premierul Julia Gillard a incercat rezolvarea acestei probleme prin incheierea unui acord cu Malaysia, care ar fi urmat sa proceseze cererile de azil politic in Australia, propunerea fiind abandonata ca urmare a unei decizii judecatoresti conform careia aceasta varianta a fost considerata ilegala.

Principalul partid de opozitie doreste redeschiderea unui centru de detentie pentru azilanti pe insula Nauru, din Oceanul Pacific, laburistii australieni, la putere, declarandu-se ferm impotriva acestei initiative.

×
Subiecte în articol: imigranti australia naufragiu