x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Care sunt cele mai scumpe orașe din lume

Care sunt cele mai scumpe orașe din lume

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2023   •   11:45
Care sunt cele mai scumpe orașe din lume
Sursa foto: Hepta

Singapore și Zurich s-au aflat la egalitate într-un top privind cel mai scump oraș din lume în acest an, urmate de Geneva, New York și Hong Kong, a transmis joi Economist Intelligence Unit (EIU), avertizând că criza globală a costului vieții nu s-a încheiat încă.

În medie, prețurile au crescut cu 7,4% de la an la an în termeni de monedă locală pentru peste 200 de bunuri și servicii de uz obișnuit, o scădere față de creșterea record de 8,1% anul trecut, dar încă „semnificativ mai mare decât tendința din 2017-2021”, se arată în comunicat privid raportul.

Singapore a recâștigat fruntea clasamentului pentru a noua oară în ultimii unsprezece ani, datorită nivelurilor ridicate ale prețurilor din mai multe categorii.

Geneva și New York s-au situat pe locul trei, în timp ce Hong Kong a fost al cincilea și Los Angeles pe locul șase.

Asia continuă să înregistreze creșteri relativ mai mici ale prețurilor, în medie, comparativ cu alte regiuni, potrivit sursei.

Orașele chineze au scăzut în clasament. Vorbim de patru orașe - Nanjing, Wuxi, Dalian și Beijing - printre cele mai mari evoluții în clasament în acest an, alături de Osaka și Tokyo din Japonia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cele mai scumpe orașe din lume