x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cercetători din Wuhan au avut simptome de Covid-19 încă din noiembrie 2019

Cercetători din Wuhan au avut simptome de Covid-19 încă din noiembrie 2019

25 Mai 2021   •   09:00
Cercetători din Wuhan au avut simptome de Covid-19 încă din noiembrie 2019

Angajaţi ai Institutului de Virologie din Wuhan au avut simptome specifice Covid-19 în noiembrie 2019, conform unui raport al serviciilor secrete americane citat de publicaţia The Wall Street Journal, dar Preşedinţia SUA anunţă că informaţiile nu pot fi confirmate, fiind necesare date suplimentare.

Trei cercetători ai Institutului de Virologie din Wuhan (WIV) s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 şi au solicitat îngrijiri medicale, relevă un raport al serviciilor de informaţii din SUA, care generează speculaţii suplimentare privind pierderea coronavirusului SARS-CoV-2 din laborator.

Detaliile din raport merg mai departe de anunţul făcut de oficiali ai Departamentului de Stat în ultimele zile ale mandatului Administraţiei Donald Trump. Departamentul de Stat a anunţat că cercetători din Wuhan s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019, având "simptome specifice Covid-19 şi gripei sezoniere".

Conform raportului, informaţiile despre numărul exact al cercetătorilor care ar fi avut simptome şi despre luna în care s-a întâmplat acest lucru au fost obţinute din surse externe. Oficialii americani au evaluări diferite asupra dovezilor conţinute în raport. "Informaţiile primite din diverse surse au fost de bună calitate. Nu se ştie însă care a fost cauza îmbolnăvirii", a declarat un oficial de la Washington.

Dezvăluirile intervin în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) urmează să stabilească viitoarea etapă a anchetei privind originile coronavirusului.

Preşedinţia SUA a anunţat luni după-amiază că Statele Unite nu pot confirma informaţiile apărute în publicaţia The Wall Street Journal.

Jens Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat, potrivit agenţiei Reuters, că informaţiile publicate de WSJ nu pot fi confirmate, fiind necesare date suplimentare. Statele Unite speră că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va trece la o etapă mai transparentă a investigaţiei privind originile pandemiei, a precizat Jens Psaki.

China a raportat primele cazuri de coronavirus în decembrie 2019. Beijingul a respins în mai multe rânduri speculaţiile privind presupusa pierdere a virusului SARS-CoV-2 din laborator şi acuzaţiile că nu ar fi raportat imediat primele cazuri de infectare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Wuhan