x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ceremonii grandioase în Coreea de Nord, la celebrarea celei de-a 70-a aniversare a liderului defunct Kim Jong-il

Ceremonii grandioase în Coreea de Nord, la celebrarea celei de-a 70-a aniversare a liderului defunct Kim Jong-il

16 Feb 2012   •   06:59
Ceremonii grandioase în Coreea de Nord, la celebrarea celei de-a 70-a aniversare a liderului defunct Kim Jong-il

Coreea de Nord sarbatoreste astazi implinirea a 70 de ani de la nasterea lui Kim Jong-il, motiv pentru care au fost organizate ceremonii grandioase si parade militare, relateaza AFP. De altfel, fostul lider nord-coreean, decedat in decembrie, a fost ridicat miercuri la rangul de generalisim.

Aceasta ceremonie are ca scop sa demonstreze loialitatea Fortelor terestre, aeriene si Marinei fata de fiul lui Kim Jong-il, Kim Jong-un, care i-a succedat tatalui sau. Parada, care nu a inclus armament greu, s-a desfasurat in piata din fata Palatului memorialului Kumsusan din Phenian.

In semn de omagiu fata de liderul defunct si tatal sau, fondatorul Coreei de Nord, Kim Il-sung, palatul a fost redenumit Palatul Kumsusan al Soarelui.

Coreea de Nord, care se confrunta in mod regulat cu penurii alimentare, detine a patra armata din lume ca efective, cu 1,2 milioane de soldati. Ofiterii sai fac parte din clasa privilegiata a societatii.

Kim Jong-il a decedat pe 17 decembrie la varsta de 69 de ani dupa ce a condus tara cu mana de fier timp de 17 ani.

×