x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cerința ONU cu privire la crimele de la Bucea: Cauzele exacte ale morții trebuie să fie stabilite

Cerința ONU cu privire la crimele de la Bucea: Cauzele exacte ale morții trebuie să fie stabilite

04 Apr 2022   •   15:03
Cerința ONU cu privire la crimele de la Bucea: Cauzele exacte ale morții trebuie să fie stabilite

Toate cadavrele civililor de la Bucea trebuie exhumate și identificate pentru a putea fi investigate eventualele crime de război, anunță ONU, citat de Sky News.

„Sunt îngrozită de imaginile cu civili care zac morți pe străzi și în gropi improvizate în orașul Bucha, din Ucraina. Rapoartele care apar din această zonă și din alte zone ridică întrebări serioase și îngrijorătoare cu privire la posibile crime de război, încălcări grave ale dreptului umanitar internațional și încălcări grave ale dreptului internațional.

Este esențial ca toate cadavrele să fie exhumate și identificate, astfel încât familiile victimelor să poată fi informate, iar cauzele exacte ale morții să fie stabilite. Ar trebui luate toate măsurile pentru a păstra dovezile", spune Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului. 

Ea insistă pentru determinarea cauzelor deceselor. 

"Este vital să fie întreprinsă o anchetă independentă şi eficientă asupra a ceea ce s-a întâmplat la Bucea, pentru a se face justiţie şi a se plăti despăgubiri către victime şi familiile lor," a spus oficialul ONU.

Autoritățile ucrainene au anunțat găsirea a circa 410 cadavre ale unor civili în localități din apropierea Kievului, dintre care aproximativ 300 în orașul Bucea, pe care le atribuie forțelor ruse. 

Moscova neagă ferm acuzațiile și cere reuniune de urgență a Consiliului de Securitate ONU.

 







 

×
Subiecte în articol: onu bucea