x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cerşeşti în Spania? 1500 de euro amendă!

Cerşeşti în Spania? 1500 de euro amendă!

09 Oct 2013   •   18:07
Cerşeşti în Spania? 1500 de euro amendă!
Sursa foto: Tiia Monto

Persoanele care solicită serviciile unei prostituate pe străzile capitalei spaniole, care cerşesc în faţa centrelor comerciale sau campează în Puerta del Sol vor fi pasibile de amendă, potrivit unui plan prezentat marţi de Consiliul local din Madrid, relatează El Pais.

Nu hrăniţi câinii pe stradă!
Vânzarea de şerveţele Kleenex la intersecţiile semaforizate, dormitul pe bănci, hrănirea sau spălarea câinilor pe stradă, bătutul covoarelor pe trotuare, săritul în fântâni precum şi scuipatul sau jongleriile pe arterele publice intră sub incidenţa acestei propuneri, al cărei scop este "să pună capăt lipsei de respect sau obiceiurilor generatoare de conflict pe stradă", potrivit şefei departamentului municipal pentru afaceri sociale, Dolores Navarro.

Explodează amenzile
Amenzile vor creşte până la 1.500 de euro în caz de comportament rasist, xenofob, sexist sau homofob, pentru cerşit agresiv, spălatul parbrizelor la intersecţiile semaforizate, solicitarea serviciilor unor prostituate în apropierea şcolilor sau centrelor comerciale, plimbare periculoasă cu role sau skateboard, urinare sau defecare pe străzi, decizia de a nu strânge în urma câinelui şi distrugerea mobilierului public.

Atenţie, cad ghivece cu flori!
Amezi de 3.000 de euro vor fi rezervate pentru comportament discriminatoriu sau brutalizarea minorilor, a persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi, pentru folosirea minorilor sau a persoanelor cu dizabilităţi la cerşit, promovarea prostituţiei în apropierea şcolilor sau exercitarea acesteia pe străzi, operarea unor aşa-numite "taxiuri pentru droguri", care duc persoanele dependente în zonele de vânzare a drogurilor şi amplasarea ghivecelor cu flori pe pervazuri fără protecţie suficientă care să le împiedice să cadă.

Pedepse aplicate gradual
Consiliul municipal, dominat de Partidul Popular, susţine că numărul infracţiunilor va creşte în mod sigur sub incidenţa noii hotărâri, dar a subliniat că nu este interesat de creşterea veniturilor prin aceste amenzi.
Pedepsele vor fi acplicate gradual conform criteriilor precum gravitatea acţiunii, repetarea ei şi mijloacele financiare ale contravenientului. Astfel, cele mai uşoare amenzi ar putea ajunge la 750 de euro, dar ele pot fi şi de 90 de cenţi, în funcţie de aprecierea judecătorului.
Textul a fost înmânat şi celorlalte grupuri politice din consiliu - socialişti, Stânga Unită şi partidul de centru UPyD - pentru a se încerca obţinerea unui acord în privinţa acestei hotărâri, înaintea aprobării ei definitive în consiliu, planificată pentru ianuarie sau februarie 2014.










×