x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cetăţenie britanică şi "buletin de Scoţia"

Cetăţenie britanică şi "buletin de Scoţia"

27 Iul 2009   •   00:00

Imigranţii care doresc să obţină cetăţenia britanică vor avea mai multe şanse dacă sunt de acord să se mute în Scoţia, prevede un plan "absurd" elaborat de Ministerul de Interne de la Londra, scrie Daily Mail în ediţia online.



Temerile privind creşterea numărului de locuitori din Marea Britanie în următorii douăzeci de ani au obligat Guvernul să propună un sistem pe bază de puncte pentru persoanele interesate să obţină cetăţenia britanică.

Este de aşteptat ca populaţia de 61 de milioane de locuitori să atingă cifra de 70 de milioane până în 2029, iar miniştrii doresc înăsprirea condiţiilor în care imigranţii cu permise de muncă pot rămâne definitiv în Marea Britanie.

Secretarul scoţian a afirmat însă că, în cazul în care imigranţii acceptă să trăiască în zonele cu deficit de populaţie, atunci le va fi mai uşor să treacă testul.

Criticii susţin însă că va fi extrem de greu să se verifice dacă un aplicant trăieşte şi locuieşte în Scoţia şi dacă va rămâne aici. Totodată, o dată ce un paşaport este aprobat, Guvernul nu poate controla deplasările persoanei respective.

×
Subiecte în articol: externe