x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Charles Aznavour îi propune lui Sarkozy variante pentru ajutorul imigranţilor

Charles Aznavour îi propune lui Sarkozy variante pentru ajutorul imigranţilor

23 Noi 2009   •   00:00

Impresionat de recenta expulzare din Franţa a unui grup de imigranţi clandestini afgani, Charles Aznavour şi-a exprimat dorinţa de a se întâlni cu preşedintele Nicolas Sarkozy pentru a-i prezenta "un program de ajutor pentru imigranţi". Cântăreţul, în vârstă de 85 de ani, este născut la Paris, într-o familie armeană. Locuind la Geneva de 30 de ani, Aznavour a fost numit în mai ambasador al Armeniei în Elveţia şi reprezentant al acesteia pe lângă biroul european al Naţiunilor Unite.



Într-un interviu publicat de Journal du Dimanche, Aznavour s-a referit la trimiterea, în octombrie, a 27 de imigranţi ilegali în Afganistan, apreciind că "nu serveşte la nimic trimiterea a trei afgani săraci în ţara lor aflată în război"

Ministrul francez pentru Imigraţie, Eric "Besson a făcut o greşeală monumentală", a spus el, adăugând că doreşte să aibă o întâlnire cu Sarkozy, "deoarece are un program de ajutor pentru imigranţi". "Printre aceşti oameni care au venit la noi împinşi de foame se găsesc de toate - tâmplari, farmacişti, medici, oameni care ştiu să lucreze pământul. De ce să nu-i facem adevăraţi cetăţeni?", a adăugat Aznavour.

×
Subiecte în articol: externe