x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Charlie Hebdo ironizează atentatele de la Bruxelles, stârnind mânia internauţilor

Charlie Hebdo ironizează atentatele de la Bruxelles, stârnind mânia internauţilor

29 Mar 2016   •   18:27
Charlie Hebdo ironizează atentatele de la Bruxelles, stârnind mânia internauţilor

Noul număr al săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, aşteptat miercuri la standurile de presă, a atras deja furia publicului francez şi străin, pe reţelele de socializare, cu o copertă care parodiază tragedia din 22 martie, din Bruxelles, considerată ”lipsită de respect” faţă de victimele atacurilor teroriste din capitala Belgiei.

Săptămânalul de satiră, el însuşi victima atentantului terorist din 7 ianuarie 2015 de la Paris, nu a ieşit încă pe tarabe şi deja riscă să genereze polemici în Franţa şi în Belgia, informează Le Figaro. Cunoscută pentru luările critice de poziţie faţă de diverse evenimente de actualitate, publicaţia franceză a ales să revină cu un plus de sarcasm, după atentatele din Bruxelles de săptămâna trecută.

Departe de a se fi cenzurat, desenatorul Riss a ales, pentru a ilustra tragicul eveniment din capitala Belgiei, soldat cu 35 de morţi şi câteva sute de răniţi, să îl înfăţişeze pe cântăreţul Stromae înconjurat de membre tăiate, pe fondul drapelului belgian.

”Tată, unde eşti?” (Papa où t'es?”) este textul scris pe copertă, alături de cuvintele ”Aici” (”Ici”), ”Acolo” (”Là”), ”Şi acolo” (”Et là aussi”), care par rostite de bucăţile de corp smulse de bombele care au explodat la Bruxelles.

”Charlie Hebdo” a analizat pe bucăţi atentatul, în cel mai brutal şi direct sens, comentează, într-o notă de ironie, Le Figaro. 

”Libertatea de exprimare nu are obligatoriu nevoie de vulgaritate şi lipsă de respect”, scrie, pe Twitter, un internaut.

Săptămâna trecută, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, iar peste 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo