x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chile va redeschide Insula Paştelui pentru turişti. Accesul a fost interzis din cauza pandemiei

Chile va redeschide Insula Paştelui pentru turişti. Accesul a fost interzis din cauza pandemiei

22 Mai 2022   •   21:00
Chile va redeschide Insula Paştelui pentru turişti. Accesul a fost interzis din cauza pandemiei
Sursa foto: Insula Patelui/antena3

Insula Paştelui se va redeschide vizitatorilor începând cu 1 august. Guvernul chilian a restricţionat accesul turiştilor la începutul pandemiei de COVID-19. Insula din Pacific reprezintă una dintre cele mai mari atracţii turistice din Chile.

Insula Paştelui, una dintre cele mai mari atracţii turistice din Chile, se va redeschide vizitatorilor începând cu 1 august, după ce accesul a fost restricţionat la începutul pandemiei de COVID-19.

„De la 1 august, se va permite reluarea zborurilor şi deschiderea turismului, în funcţie de situaţia epidemiologică”, a precizat Ministerul Economiei.

Locuitorii insulei au protestat față de prezenţa turiştilor atunci când a început pandemia în martie 2020 şi au ocupat aeroportul pentru a opri zborurile din continent.

Guvernul a promis că va acorda subvenţii pentru a ajuta întreprinderile mici care au fost afectate de pandemie. Pe insulă se află peste o mie de statui din piatră, aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

(sursa: Mediafax)

×