China a lansat de curând o veritabilă bătălie împotriva numelor considerate fanteziste sau prea lungi alese de anumite companii, precum "Frica de soţia mea" şi "La ce te uiţi aşa", care au apărut în număr mare în această ţară, informează joi AFP.
Legal Daily, un cotidian chinez specializat în drept, a publicat o listă amuzantă a companiilor care şi-au ales nume bizare în dialectul mandarin, precum "Soţia mea este cea mai grasă" (comerţ electronic) şi "Cauţi zgomote" (internet).
Acelaşi cotidian a citat şi exemplul numelui bizar ales de un producător de prezervative, pentru care "lungimea", în mod evident, contează: "Un grup de oameni tineri cu visuri şi care cred că pot să creeze miracolele vieţii sub îndrumarea unchiului Niu".
Administraţia de Stat pentru Industrie şi Comerţ a implementat noi restricţii în această chestiune în luna august, interzicând, de asemenea, numele alese de companii care pot fi considerate insultătoare, rasiste sau cu conotaţii politice şi religioase.
În acelaşi registru, preşedintele chinez Xi Jinping a lansat un apel public în 2014 prin care a îndemnat societatea civilă să oprească avântul "arhitecturilor bizare şi groteşti", într-o ţară în care în ultimii ani s-au înmulţit clădirile cu un design ciudat, considerate "curiozităţi urbane".
Printre ele se numără sediul futurist al televiziunii publice (CCTV) din Beijing, care a declanşat în momentul construirii sale un val de sarcasme şi ironii. Forma clădirii i-a adus porecla "Marele Pantalon".AGERPRES