x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China a extins căutările aeronavei Malaysia Airlines pe propriul teritoriu. Ultimele imagini cu pilotul şi copilotul aeronavei (VIDEO)

China a extins căutările aeronavei Malaysia Airlines pe propriul teritoriu. Ultimele imagini cu pilotul şi copilotul aeronavei (VIDEO)

18 Mar 2014   •   10:05
China a extins căutările aeronavei Malaysia Airlines pe propriul teritoriu. Ultimele imagini cu pilotul şi copilotul aeronavei (VIDEO)

La zece zile de la dispariţia avionului Boeing 777, China a început operaţiunile de căutare pe propriul teritoriu, a anunţat marţi ambasadorul chinez în Malaezia, Huang Huikang.

China a început căutări în regiuni situate "în coridorul aerian nordic" al traiectoriilor ce ar fi putut fi urmate de aparat, a declarat ambasadorul chinez Huang Huikang, citat de Xinhua.

Pe de altă parte, apropiaţi ai pasagerilor chinezi daţi dispăruţi de 10 zile la bordul zborului MH370 au ameninţat marţi că încep greva foamei în semn de protest faţă de gestionarea acestei crize de către Malaezia. "Nu avem informaţii şi toată lumea, se înţelege, este preocupată", a declarat Wen Wancheng, al cărui fiu s-a aflat la bordul avionului dispărut.

Dintre cele 239 de persoane aflate la bordul zborului MH370, al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Kuala Lumpur-Beijing, mai mult de jumătate, mai exact 153, erau cetăţeni chinezi.

Pe de altă parte, au apărut ultimele imagini cu pilotul şi copilotul aeronavei înaintea îmbarcării. Cei doi pot fi văzuţi trecând de un filtru de securitate al aeroportului din Kuala Lumpur, fiind consideraţi suspecţi în ceea ce priveşte deturnarea avionului, ipoteza luată în calcul de anchetatori.

Alături de cei doi, pe lista suspecţilor se află şi un pasager, un inginer de zbor cu temeinice cunoştinţe în domeniu. Percheziţiile domiciliare efectuate la locuinţele celor trei nu au oferit, deocamdată, date noi.

×
Subiecte în articol: deturnare zborul mh370 malaysia airlines