x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China - Curăţenie la Congres

China - Curăţenie la Congres

de George Daniel Ripa    |    22 Oct 2007   •   00:00

Trei dintre cei mai importanţi oficiali chinezi, inclusiv vicepreşedintele Zeng Qinghong, işi vor părăsi funcţiile de conducere, au decis participanţii de la cel de-al XVII-lea Congres al Partidului Comunist Chinez.

Luo Gan şi Wu Guanzheng vor avea aceeaşi soartă cu şeful lor, ca urmare directă a faptului că cei trei au fost inlăturaţi din Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez. Anunţul este văzut ca o primă fază a eliminării vechilor politicieni din funcţiile importante "de partid şi de stat", pentru a face loc unei noi generaţii de lideri. Comitetul format din nouă membri este cel mai important organism politic din ţară. Un al patrulea membru, Huang Ju, a decedat in această vară şi va fi de asemenea inlocuit.

CLASIC IN VIAŢa. Parcă pentru a arăta ca un adevarăt congres comunist, in cadrul acestuia s-a decis ca "conceptul de dezvoltare ştiinţifică" al preşedintelui Hu Jintao să fie inclus in constituţia partidului.

In cadrul intălnirii de astăzi a Comitetului Central se aşteaptă ca acesta să ofere un nou mandat preşedintelui Hu Jintao.

×
Subiecte în articol: externe