x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Valul de frig pune stăpânire pe zone întinse ale Chinei

Valul de frig pune stăpânire pe zone întinse ale Chinei

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2023   •   19:15
Valul de frig pune stăpânire pe zone întinse ale Chinei
Sursa foto: Hepta

Vremea rece a pus joi stăpânire pe zone întinse din China, forțând închiderea unor porțiuni de autostrăzi din jurul capitalei Beijing. Valul de frig se deplasează din mai multe provincii nordice afectate de viscol către zonele centrale și sudice.

Vremea rece a pus joi stăpânire pe zone întinse din China, forțând închiderea unor porțiuni de autostrăzi din jurul capitalei care sunt legate de alte centre importante, în condițiile în care vremea se dovedește neobișnuit de friguroasă pentru luna decembrie, relatează Reuters.

Valul de frig se deplasează din mai multe provincii nordice afectate de viscol către zonele centrale și sudice. Meteorologii au declarat că sunt așteptate scăderi puternice ale temperaturii în următoarele două zile, în special în sud.

Marile orașe din nord-est, precum Shenyang și Harbin, ar putea înregistra până la minus 27 grade Celsius, ceea ce ar putea fi cea mai scăzută temperatură din acest an.

China s-a confruntat în acest an cu fenomene meteorologice extreme, de la temperaturile scăzute din ianuarie la precipitații record și o vară caniculară, în oscilații pe care oamenii de știință le pun pe seama schimbărilor climatice.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: China iarnă masuri